Många lider av för tidig utlösning

Tidig sädesavgång är mycket vanligt. De flesta killar känner igen sig i problemet, speciellt under sin sexdebut under unga år. Den absolut vanligaste anledningen till att män drabbas av tidig utlösning är att det helt enkelt är för skönt för att de ska lyckas hålla tillbaka utlösningen. Detta kan leda till dåligt självförtroende och besvikna sexpartners, som hade sett fram emot en längre session i sängen. Romantiska kärlekspar som drabbas av problemet kan ofta lösa det med kommunikation och genomföra övningar som hjälper mannen vara längre under samlaget. I ovanliga fall kan det föreligga andra orsaker bakom tidiga utlösningar. Det kan vara sjukdomar som innefattar nervsystemet, stress, psykisk ohälsa, sjukdomar som har med prostatan att göra eller helt enkelt genetiska orsaker. Vissa män har lättare att komma än andra.

Även om det kan kännas genant och besvärande med tidig utlösning, så ska man ej besväras i överdriven mängd. Det finns övningsrutiner och arbetsmetoder vilka lindrar problemet, samt även professionell hjälp att få om man inte lyckas på egen hand.

Tips om hur du tränar på att inte komma för tidigt

Om man brukar komma för tidigt så finns det flera olika metoder för att träna upp långvarigheten. Generellt handlar det om att ta kontrollen av sin utlösning. Att regelbundet jobba för att verkligen lära känna sin kropp och dess tecken på att sexet börjar närma sig högsta orgasmisk njutning, ofta en kittlande eller pirrig känsla i kroppens erotiska organ. Det allra enklaste är att göra detta på egen hand genom onani. Våra bäst säljande produkter. Då kan man göra det ostört och fokusera hundra procent på sin egen kropp och upplevelse. En mäkta populär metodik för ändamålet är den välbekanta start och stoppmetoden. Den innebär att herren helt enkelt runkar tills han nästan känner utlösningen komma, för att då avbryta till dess känslan har lagt sig helt. Sedan börjar du om igen. Genom att öva upp förmågan och viljestyrkan att avbryta stimulationen innan utlösningen kan du träna upp penisens förmåga att inte komma för snabbt.

Så här kan du hålla dig längre i sängen

Om du upplever tidig utlösning eller vill öva upp dig på att hålla dig längre i sängen, så ger vi här några hjälpsamma tips som du kan använda med din partner.

  • Förspelet. Underskatta inte njutningen av ett utdraget, härligt förspel. Sex är betydligt mer än bara penetrationen. Under förspelet har du fullständigt kontroll och kan enkelt avbryta för en paus om utlösningen börjar närma sig.
  • Använd start och stopptekniken. Har du övat med onani och bemästrat den här tekniken till fullo? Jättebra, nu är det dags att använda den med din romantiska partner. Avbryt samlagsrörelserna innan orgasmen och låt känslan blåsa över. Ju bättre du blir på detta, desto längre håller du i sängen.
  • Tänk på något annat. En klassisk metod som de flesta nog har använt vid något tillfälle. Oavsett om det är fotboll, morgondagens arbetsprojekt eller något annat, att tänka på något ”osexigt” fördröjer garanterat utlösningen.
  • Onanera innan sexet. Om du onanerar några timmar innan sexet så får du lättare att vara längre i sängen. Det här tipset rekommenderas dock inte om du lider av potensproblem, då det kan göra det svårare att upprätthålla ståndet.
  • Använd kondom. Kondomer tenderar att minska känslan, på gott och ont. Män som lider av tidig utlösning använder dem ofta för att vara längre med sexpartnern. En bonus är att du slipper oönskad graviditet och könssjukdomar.
  •     Kommunicera med din partner. Kanske det viktigaste tipset av allt. Att vara öppen och ärlig med sina bekymmer tar bort stigman runt problemet och gör att ni båda kan ägna er åt att råda bot på svårigheterna, på ett förstående och ömsesidigt kärleksfullt sätt.

Det finns hjälp mot tidig sädesavgång

Utöver de tips och metoder som har beskrivits ovan så finns det mer praktisk hjälp om ingenting annat fungerar. Det finns exempelvis känslodämpande krämer som man kan smörja in över ollonet och penis, för att minska känslan som lockar fram utlösningen. Dessa kan skrivas ut av läkare. Vidare har vissa män rapporterat att potenshöjande tabletter, exempelvis Viagra, gör penisen mindre känslig. Det rekommenderas dock inte att använda den typen av läkemedel endast i det här syftet, men det är ändå något som bör nämnas.